top of page
51641763_1955755471400050_82238517059057

Wist je dat de begeleiders van de Zeevonk bevlogen vrijwilligers zijn die iedere maand weer instaan voor een enthousiast programma van natuurbeleving. De groep begeleiders bestaat hoofdzakelijk uit volwassenen waarvan een groot deel ervaring heeft als natuurgids.

ONTSTAAN

Rika Driessens stelde vast dat er aan de Westkust geen enkele jeugdvereniging actief was die kinderen wat meer kennis over de natuur bijbracht.
En wat men niet kent kan men ook niet beminnen...

Ze is dan in 1996 gestart met “De Zeevonk” samen met Hilde Nottebaere  en Anne-Marie Luca, een trio natuurgidsen zeg maar.
Ze kozen die naam omdat één zeevonkje als piepklein ééncellige niet veel voorstelt, maar eens ze met velen zijn kun je ze echt zien schitteren op de golven. Alleen kunnen we niet veel, samen staan we sterk.

De gemeente De Panne stelde hun gratis een lokaal ter beschikking “De Korre” en dat is nog altijd zo met dank aan het gemeentebestuur.

Hun doelstelling luidde : “Kinderen van De Panne en Adinkerke op een speelse avontuurlijke manier laten kennis maken met de natuur”.
Dat is vandaag de dag nog steeds ons objectief, zij het dat onze kinderen uit de hele Westhoek komen en er zelfs kinderen van tweede verblijvers zijn uit alle hoeken van Vlaanderen.


Op de eerste inschrijvingslijsten tellen we 50 kinderen en 9 begeleiders, nu tellen we over de 100 inschrijvingen en 25 begeleiders.

HET IS FIJN OM EEN ZEEVONK TE ZIJN!

bottom of page